«But the truth is, I’m just not ready to end up anywhere»

I går så jeg Tim Burtons ”Big Fish” for første gang på fem år. Det er rart, hvordan man forandrer perspektiv på ting, og hvordan metaforer kommer klarer frem i konteksten av omskiftninger i ens eget liv.

For dem som ikke har sett filmen, så er den basert på en bok med samme navn, og er i utgangspunktet bare en rekke metaforer og lignelser i form av en fars historier til sin sønn gjennom livet. ”Den endelige ironien når man har fortalt en skrøne så mange ganger at man selv blir historien”. Men jeg skal ikke avsløre plottet for de som enda ikke har sett filmen.

Men den fikk meg til å tenke – som den alltid gjør. Sett i lys av opprivende hendelser i mitt eget liv det siste halve året, fra brudd og flytting fra studiested og alle folkene der, til Oslo og arbeidslivet. På mange måter, i fare for å virke pretensiøs, føler jeg meg som en fisk fanget i en strøm mot et uendelig stort hav, uten trygghet, og ikke med annet verktøy en ubøyelig vilje til å bli noe, til å fortsette å svømme. En fisk vokser i forhold til dammen den er i, sies det.

Det er da lett å ende opp i en refleksjon av sitt eget liv og de valg man har gjort. Det er jo aldri noe sånt som et enkelt valg, godt eller ondt, hvitt eller svart. Har man gjort det rette valget? Hvordan kan man vite? Tør man ta steget fra å være en stor fisk i en liten dam, til en liten i det store ukjente?

For meg sier dette alt:

”This town is more than any man
could ask for.

And if I were to end up here,
I would consider myself lucky.

But the truth is, I’m just not ready
to end up anywhere»

På mange måter summerer det mye av de tankene som har surret rundt i hodet på meg det siste halvåret, og definerer følelsen bak mine valg. Om de er riktige vil jeg nok aldri finne ut av. Men nå er det nok kontemplering. Man har jo et liv å leve!

– Kristoffer

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: