Google+ førsteinntrykk

I går fikk jeg tilgang på Googles nyeste hjertebarn: google+. Jeg har lekt meg litt med det nye sosiale mediet, men føler meg ganske så alene med en krets på hele fire(!) personer. Det er vel slik det er når man henger seg på i startfasen. Men har egentlig den nettbaserte sfæren plass til flere sosiale medier? Google+ gir uansett et godt, ryddig og enkelt førsteinntrykk, så jeg gir en +1 (som er google+ sin ekvivalent til facebooks «likes»).

«Google’s new social toy is essentially a Facebook Twitter hybrid with outstanding ease-of-use and eye-popping potential» skriver Jay Baer om google+. De tilbyr, i det sosiale aspektet, en enklere måte å dele bilder gjennom Picasa, samtidig som de har integrert «video hangout», som både kan sammenlignes med (og kanskje utkonkurrere?) Skype. Jeg skal ikke gå nærmere inn på hvordan større organisasjoner kan benytte seg av denne tjenesten, da det vil være et innlegg i seg selv, men la oss bare si at google tidligere har vist seg å være svært gode på å skjønne hva som fungerer på nettet, og hva som ikke gjør det (Ja, jeg snakker om kalddusjen Google Wave).

Har du noen sinne irritert deg grønn over det idiotiske vennesystemet i Facebook? Eller at man må gjennomgå en reise som får Odyseen til å virke som en fisketur for å finne og redigere privacy settings? Her har google gjort god research, og bokstavelig talt funnet opp hjulet på nytt. For det er nettopp det vennesystemet er – kretser. Du kan nå fordele mennesker på blant annte «venner», «bekjente» eller «familie». Og det er nettopp her det geniale kommer: med et par enkle museklikk velger du hvem du vil dele hva med!

Så suma sumarum, hva synes jeg om google+? Jeg tror google kombinerer det beste fra flere verdener, og har laget et enkelt og brukervennlig sosialt nettverk. Det har definitivt et potensiale, så nå gjennstår det bare å se om «befolkningen» vil vokse. Mark Zuckenberg svetter iallefall godt om dagen:

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Reklamer
%d bloggere like this: